ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

TΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΛΟΒΑΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
April 17, 2018
ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
April 19, 2018

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +30 246 335 01 38
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  18-04-2018

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ  

      Το Δήμο Εορδαίας επισκέφθηκαν σήμερα Τετάρτη 18-4-2018 μαθητές του Σχολείου Integrierte Gesamtschule OsterholzScharmbeck της Πόλης OsterholzScharmbeck της Γερμανίας , στα πλαίσια   του εκπαιδευτικού προγράμματος ανταλλαγής μαθητών με τίτλο «Πολιτισμός Μνήμης :Πύργοι – Μεσόβουνο» , που υλοποιούν για τρίτη  χρονιά τα τρία Γενικά Λύκεια Πτολεμαϊδας, το εν λόγω Γερμανικό Σχολείο και τα δύο μαρτυρικά χωριά Πύργοι και Μεσόβουνο Εορδαίας, ενώ προβλέπεται επίσκεψη την ερχόμενη Κυριακή 22-4-2018  στην εκδήλωση μνήμης της  επίσης μαρτυρικής  Κοινότητας  Ερμακιάς .

      Η  υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε εκ μέρους  του Δημάρχου  Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, από τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Γεώργιο Θεοδοσιάδη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  και  ήταν ιδιαίτερα θερμή.

      Ο  κ. Θεοδοσιάδης συνεχάρη τα παιδιά για τη δράση τους να δεντροφυτεύσουν το λόφο μεταξύ των Πύργων και Μεσοβούνου με τόσα δέντρα , όσα και τα θύματα των ολοκαυτωμάτων των δύο μαρτυρικών  χωριών κατά το έτος 1944, τονίζοντας ότι : «Η  περιοχή μας πλήρωσε με ακριβό τίμημα τις συνέπειες της ναζιστικής θηριωδίας ιδιαίτερα στις μαρτυρικές  Τοπικές Κοινότητες Πύργων , Μεσοβούνου και Ερμακιάς. Μέσα από αυτή σας την προσπάθεια θα ενημερωθείτε , θα αδελφοποιηθείτε και κυρίως θα οδηγηθείτε στο συμπέρασμα ότι πάνω από  όλα τις σχέσεις των Λαών πρέπει να τις διέπουν κανόνες αλληλοσεβασμού , αγάπης και συνεργασίας».

       Ο κ. Θεοδοσιάδης ευχήθηκε καλή διαμονή στους μαθητές και στους καθηγητές τους , ενώ  από την πλευρά του ο επικεφαλής της αποστολής Καθηγητής του  Σχολείου Integrierte Gesamtschule Osterholz  με καταγωγή από την Πτολεμαϊδα Τρύφων Κεχαγιάς , ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο του  Δημάρχου Εορδαίας και τους συνεργάτες του για την άψογη  φιλοξενία εκφράζοντας όλη την ομάδα των επισκεπτών.

Accessibility
Κλείσιμο