ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ “ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ”
April 3, 2019
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
April 5, 2019

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας ταξίδεψε στην άκρη ενός φτερού το μήνυμα…

«Τα βιβλία μας βοηθούν να μη βιαζόμαστε»

   Τα παιδιά ταξίδεψαν το μήνυμα της ημέρας, «Τα βιβλία μας βοηθούν να μη βιαζόμαστε», κρεμασμένο σε φτερό χελιδονιού από βιβλιοθήκη σε βιβλιοθήκη κι από πόλη σε πόλη.

Η επίσκεψη στην εντυπωσιακή Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, ενθουσίασε τόσο τους μικρούς επισκέπτες όσο και τους συνοδούς που ξεναγήθηκαν από την υπεύθυνη βιβλιοθηκονόμο στους χώρους της μοιράζοντας το σύνθημα της ημέρας. Σημαντική στιγμή στην ξενάγησή τους στάθηκε η είσοδος στα άδυτα της βιβιλιοθήκης, στο φυλαγμένο θησαυρό με τα χειρόγραφα και τα παλαιότυπα βιβλία.

   Επόμενος σταθμός της βιβλιοεκδρομής ήταν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σερβίων. Οι δάσκαλοι και τα παιδιά περίμεναν στην αυλή τους καλεσμένους τους, άνοιξαν τις πόρτες και  καρδιές και τους δέχτηκαν στις τάξεις τους, όπου πραγματοποιήθηκαν δημιουργικά εργαστήρια, με αποδέκτες τα παιδιά των δύο τόπων. Τα παιδιά γνωρίστηκαν, έπαιξαν, ζωγράφισαν, δημιούργησαν τις δικές τους ιστορίες κι ύστερα ενώθηκαν σε μια παρέα στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου για να παρακολουθήσουν την υπέροχη γιορτή που τους επιφύλαξαν οι δάσκαλοι και τα παιδιά του σχολείου.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Γκόγκος, ο οποίος καλωσόρισε με θέρμη τους καλεσμένους και έστειλε το μήνυμά του για την αξία της ανάγνωσης στη διαμόρφωση του παιδιού. Η υπεύθυνη της Δ.Β.Π. Σοφία Καλμανίδου ευχαρίστησε τον Διευθυντή, τους δασκάλους και τα παιδιά για την τόσο συγκινητική υποδοχή κι υποσχέθηκε πως θα υπάρχει συνέχεια σ’ αυτή τη βιβλιοφική σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σερβίων και  τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολ/δας.

Αφορμή για τη σχέση αυτή, στάθηκε το πρόγραμμα  «φιλαναγνωστικές χειραψίες», στο οποίο φέτος συμμετέχει και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σερβίων που επισκέφθηκε το χειμώνα τη Δ.Β.Π. και παρακολούθησε τη δημιουργική φόρμα του προγράμματος.

Η πρόεδρος του ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π. Μαρία Κύρκα, συνόδευσε τη βιβλιοεκδρομή, συγχάρηκε τους  διοργανωτές που εμψύχωσαν τις δράσεις της και δήλωσε ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας αποδεικνύει γι άλλη μια φορά τη δυναμική της παρουσία τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών της.

Φιλαναγνωστικές δράσεις στην εξοχή ήταν ο επίλογος της όμορφης αυτής εμπειρίας  που έζησαν παιδιά και γονείς σε μία μέρα αλλιώτικη από τις άλλες…

Accessibility
Κλείσιμο