ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΟΔΕΝΤΡΟ … ΣΤΗ ΖΥΡΙΧΗ

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΠΑΤΡΑ-ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ) ΔΥΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ TENNIS EUROPE U12
May 16, 2019
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: 19 -5-2019 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ
May 17, 2019

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΟΔΕΝΤΡΟ … ΣΤΗ ΖΥΡΙΧΗ

Ένα Παραμυθόδεντρο… στη Ζυρίχη!

Με εισιτήριο ένα βιβλίο κι ένα μήνυμα ταξίδεψε η αποστολή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας στη Ζυρίχη προκειμένου να συναντήσει τα παιδιά τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που μήνες τώρα επικοινωνούν διαδικτυακά κι ανταλλάσουν παραμύθια στον ίσκιο του Παραμυθόδεντρου…

 Το Σάββατο 11 Μαΐου, στο Τ.Ε.Γ. Ζυρίχης Apfelbaum, η διευθύντρια  Μαρκέλλα Τσικνή, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σοφία Ράπτη καθώς και οι εκπαιδευτικοί Κλειώ Χαλυβοπούλου και Κατερίνα Καραβέντζα υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη θέρμη και συγκίνηση την υπεύθυνη του προγράμματος Σοφία Καλμανίδου και την εθελόντρια εμψυχώτρια Χριστίνα Χαλυβοπούλου.

Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής, οργανώθηκαν και λειτούργησαν με μεγάλη επιτυχία βιωματικά εργαστήρια παραμυθιών που μετέφεραν εικόνες, μυρωδιές και γεύσεις της Ελλάδας.

Παιδιά και γονείς άνοιξαν τις καρδιές τους και  κράτησαν εικόνες και  παραμύθια ως πολύτιμα φυλαχτά της παράδοσής μας.

Την υπέροχη αυτή εμπειρία επισφράγισαν  με το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα, το Παραμυθόδεντρο και η Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου :

Αγαπητά μας παιδιά, το Παραμυθόδεντρο κι εγώ χαιρόμαστε που επικοινωνούμε μαζί σας και σας αρέσουν οι παραμυθένιοι «καρποί» μας. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε πάντα γλυκούς και… αξιοδιάβαστους καρπούς για όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα για σας, που τόσο μας αγαπήσατε και τόσο σας αγαπάμε κι εμείς! Η αγκαλιά μας θα είναι πάντα ανοιχτή για όλους και όλες σας!

Σας φιλούμε με πολλή αγάπη

Το Παραμυθόδεντρο και η Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου


 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας στα πλαίσια της φιλαναγνωστικής χειραψίας με τη συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου  με αφορμή το βιβλίο  «Στον ίσκιο του παραμυθόδεντρου»,  σχεδίασε και υλοποίησε το πρόγραμμα ανταλλαγής ιστοριών με τίτλο: «Τα παραμύθια μας ταξιδεύουν…».

Βασικός στόχος του προγράμματος ήταν η επικοινωνία κι η ανταλλαγή παραμυθιών με απομακρυσμένες αναγνωστικές κοινότητες.

Στο δίκτυο ανταλλαγής παραμυθιών συμμετείχαν, η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου “Κοραής”, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου και η σχολική τάξη του Τ.Ε.Γ. Ζυρίχης/ Aplelbaum.

 

Accessibility
Κλείσιμο