ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΓΑΛΑΤΕΙΑΣ

Πρόγραμμα Παρέλασης 15-10-2016 στην Πτολεμαΐδα
October 10, 2016
Πρόσκληση για Συμβούλιο Δικτύου Ενεργειακών Δήμων
October 14, 2016

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΓΑΛΑΤΕΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +302463350138
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα, 14-10-2016

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΓΑΛΑΤΕΙΑΣ 

       Μετά την πρώτη σύσκεψη της Δευτέρας για το θέμα του Δρόμου Πτολεμαϊδας – Γαλάτειας , από τον  Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη  και τα εμπλεκόμενα Τοπικά Συμβούλια   , πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου το πρωί και νέα συνάντηση , στο  Δημοτικό Κατάστημα παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κοζάνης  Παναγιώτη Πλακεντά.

Αναφερόμενος  ο Δήμαρχος Εορδαίας στην πρώτη συνάντηση , που έγινε  με αφορμή το πρόσφατο  τραγικό συμβάν στον εν λόγω επικίνδυνο δρόμο, επεσήμανε ότι τονίστηκε η αναγκαιότητα άμεσων παρεμβάσεων με τοποθέτηση μπαρών και φωτιστικών στις κατηφορικές και δύσκολες στροφές στο «πέταλο» της οδού ,για να μην υπάρξουν και  άλλα θύματα.

Για τη δεύτερη συνάντηση ο κ. Ζαμανίδης υπογράμμισε ότι πραγματοποιήθηκε προκειμένου να υπάρξει η ανάλογη ενημέρωση από την Περιφέρεια σχετικά με τη χάραξη της νέας Περιφερειακής Οδού και να εξεταστούν οι τρόποι πίεσης για την προώθηση του έργου, διευκρινίζοντας ωστόσο  πως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι θα βρίσκεται  στην προγραμματισμένη κατάληψη της Επαρχιακής Οδού Πτολεμαϊδας –Γαλάτειας .

      « Από την πρώτη στιγμή με την ανάληψη των καθηκόντων μας και λόγω  της σοβαρότητας του θέματος ολοκληρώσαμε την προμελέτη για τη νέα χάραξη του δρόμου  στην οποία ενσωματώσαμε και τις προτάσεις των Τοπικών Συμβουλίων και στη συνέχεια την καταθέσαμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να πάρει την έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων, ώστε να προχωρήσει το έργο που είναι προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ. Εκτιμώ ότι η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2017 για να  περάσουμε στην πρώτη φάση του έργου » τόνισε  ο κ. Πλακεντάς, προσθέτοντας ότι σε συνεννόηση με την Τροχαία Πτολεμαϊδας  θα γίνουν τις επόμενες μέρες οι απαραίτητες παρεμβάσεις στα επικίνδυνα σημεία του υφιστάμενου δρόμου με την τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων ,ενώ για την τοποθέτηση λαμπτήρων πρέπει να προηγηθεί η ανάλογη μελέτη.

Το κατεπείγον  του ζητήματος τέθηκε και από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Γαλάτειας, Ολυμπιάδας ,Δροσερού και Αναργύρων, που πήραν το λόγο.

dsc04858 dsc04847 dsc04855

Accessibility
Κλείσιμο