Δελτίο Τύπου για την μη επιτέλεση του δρώμενου του “Τρανού Χορού” στη Βλάστη

Ενημέρωση για την λειτουργία της λαϊκής αγοράς Πτολεμαΐδας 12-8-2020.
August 10, 2020
Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Εορδαίας προς τις αθλήτριες του Αίολου Μακεδονίας Ηλιάνα Κοροσίδου και Σταυρούλα Κοσμίδου.
August 11, 2020

Δελτίο Τύπου για την μη επιτέλεση του δρώμενου του “Τρανού Χορού” στη Βλάστη

ptolemaios

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +30 246 335 01 48
Fax : +30 246 335 01 50
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα, 10-08-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των απανταχού της Ελλάδας Συλλόγων Βλατσιωτών σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της Κοινότητας Βλάστης και το Δήμο Εορδαίας, αφού έλαβαν υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού (SARS Covid-19) στη χώρα μας όπως και τις υποδείξεις των αρμοδίων φορέων του Υπουργείου Υγείας, αλλά και τις παραινέσεις-προτροπές της Πολιτείας προς αποφυγή συνωστισμού, αποφάσισαν ομόφωνα να συστήσουν στα μέλη τους και στους απανταχού Βλατσιώτες να μη συμμετάσχουν στην επιτέλεση του δρώμενου του «Τρανού Χορού», που λαμβάνει χώρα κάθε 15 και 16 Αυγούστου στη Βλάστη.

Τη δύσκολη αυτή περίοδο που περνά η παγκόσμια κοινότητα, πρωταρχικό και ύψιστο μέλημα όλων μας είναι η προστασία της ατομικής και της δημόσιας υγείας, του μεγαλύτερου αγαθού της ανθρώπινης ζωής. Είναι η ώρα να ξεπεράσουμε τα στενά όρια του «Εγώ» μας, να αναστοχαστούμε και να συλλογιστούμε το μερίδιο ευθύνης που φέρουμε για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Ας πλέξουμε φέτος νοερά τα χέρια μας, ας τραγουδήσουμε βουβά τα τραγούδια του χορού μας και ας δώσουμε με τη σωματική μας απουσία τη δυνατότητα να μοιραζόμαστε και στο μέλλον τη συμμετοχή μας στην καθιερωμένη από την παράδοσή μας τελετουργία του «Τρανού Χορού». Του Χορού αυτού που αποτελεί ένα κομμάτι της ταυτότητάς μας, ένα κομμάτι της αλήθειας της βλατσιώτικης κοινότητας. Για να είμαστε όλοι του χρόνου «στον μέτρο».

Ευχόμαστε στους απανταχού Βλατσιώτες και στους φίλους αυτών Καλή Παναγιά.

 

Accessibility
Κλείσιμο