ΒΟΥΛΙΑΞΕ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
June 7, 2018
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
June 8, 2018

ΒΟΥΛΙΑΞΕ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Βούλιαξε η Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαϊδας  στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

   Ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο οι χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Πτολεμαϊδας «έγραψαν» τον επίλογο της συγκέντρωσης , που έστειλε το «βροντερό» μήνυμα στους ιθύνοντες και προς πάσα κατεύθυνση, να μην συμπεριληφθεί το όνομα της Μακεδονίας με κανένα γεωγραφικό ή άλλο προσδιορισμό στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων .

    Η Κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας «βούλιαξε» κυριολεκτικά από το πλήθος του  κόσμου και τη μεγάλη παρουσία της Εκκλησίας ,του Εμπορικού και Επιμελητηριακού κόσμου , των Συνδικάτων και  όλων των Πολιτιστικών ,Κοινωνικών , Αθλητικών και άλλων  τοπικών και περιφερειακών φορέων.

   Κατά κοινή ομολογία πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα συγκέντρωση που έχει πραγματοποιηθεί στην Πτολεμαΐδα ,όπου   τα συνθήματα  «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα» και «Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία» ακουγόταν από μικρούς και μεγάλους στο χώρο   όπου κυριαρχούσαν  η  Ελληνική Σημαία και τα υψωμένα Λάβαρα των Πολιτιστικών Συλλόγων.

    «Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα μείνει Ελληνική», τόνισαν στον χαιρετισμό τους ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς  Μητροπόλεως  Φλωρίνης- Πρεσπών και Εορδαίας, Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Μανάδης και ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, οι οποίοι και κάλεσαν την κυβέρνηση να μην σύρεται σε διαπραγματεύσεις για την ονομασία που θα συμπεριλαμβάνει το όνομα «Μακεδονία» με οποιοδήποτε άλλο συνθετικό προσδιορισμό.

   «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα, δεν την παραδίδουμε και  δεν θα την πάρουνε ποτέ γιατί είναι μόνο Ελληνική και έτσι θα μείνει. Όσο κι αν θέλουν κάποιοι να μας πείσουν ότι υπάρχει και άλλη Μακεδονία όχι, υπάρχει μόνο η Ελληνική Μακεδονία. Κανείς δεν θα την πάρει ποτέ από την αγκαλιά της Ελλάδας διότι οι Μακεδόνες είναι μόνο Έλληνες και θα είναι απόλυτα καταστροφικό να παραδώσουμε το όνομα της Μακεδονίας στο κράτος που θέλει να μας το κλέψει»,  επεσήμανε  μεταξύ άλλων στην τεκμηριωμένη και γεμάτη παλμό   ομιλία της η εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, Δικηγόρος- Ποινικολόγος  Ειρήνη Μαρούπα.

   Στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του Συλλαλητηρίου συνέβαλλε το Τμήμα Τροχαίας Πτολεμαϊδας , ενώ τη  δωρεάν μεταφορά στο χώρο του Συλλαλητηρίου αλλά και την  επιστροφή  των κατοίκων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου  Εορδαίας, ανέλαβε η Αστική συγκοινωνία της Πτολεμαϊδας.

Accessibility
Κλείσιμο