Απάντηση στο δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης «Δημιουργούμε Μαζί».

Ενημέρωση για την λειτουργία της λαϊκής αγοράς Πτολεμαΐδας 17-6-2020.
June 15, 2020
Υπογραφή σύμβασης για το έργο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ».
June 19, 2020

Απάντηση στο δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης «Δημιουργούμε Μαζί».

ptolemaios

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +30 246 335 01 48
Fax : +30 246 335 01 50
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα, 17-06-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση στο δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης «Δημιουργούμε Μαζί».

 

Απαντώντας σε όσα αναφέρονται σκόρπια, αποσπασματικά και δυσνόητα, στο σημερινό δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης «Δημιουργούμε Μαζί», θέλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

  1. Στην πρόσληψη του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Εορδαίας τηρήθηκε η διαδικασία ακριβώς όπως προβλέπεται (παρ. 1 άρθρο 161 του Ν. 3584/2007, όπως αντικαταστάθηκε με την περίπτ. α’ της παρ.1 του άρθρου 15 του Ν.4623/19), ενώ ο επιλεγέντας πληροί όλες τις προϋποθέσεις που τον καθιστούν απόλυτα επαρκή για τη θέση.
  2. Στις προσλήψεις των ειδικών συνεργατών και των ειδικών συμβούλων του Δήμου Εορδαίας τηρήθηκαν οι διαδικασίες όπως ακριβώς προβλέπονται (άρθρο 163 παρ.1 του Ν.3584/2007, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 18 του Ν.4674/2020), ενώ οι επιλεγέντες πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που τους καθιστούν απόλυτα επαρκείς για τις θέσεις.
  3. Η επιλογή Γενικού Γραμματέα, ειδικών συνεργατών, ειδικών συμβούλων και επιστημονικών συνεργατών είναι (βάσει της νομοθεσίας) αποκλειστική αρμοδιότητα του Δημάρχου. Όσα λοιπόν αναφέρονται στο δελτίο τύπου ως μομφή στη διαδικασία επιλογής, υποδηλώνουν είτε παντελή άγνοια βασικών διαδικασιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε αποτελούν σκόπιμη διαστρέβλωση με αποκλειστικό και μόνο στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων.
  4. Στο δελτίο τύπου, που εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Δημιουργούμε Μαζί», αναφέρει ότι «ρωτηθήκαμε ελάχιστες φορές για τις προσλήψεις 2μηνιτών». Να σημειωθεί λοιπόν ότι οι συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών, πραγματοποιούνται κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ δεν προβλέπεται από πουθενά ότι πρέπει να ερωτάται η μείζονα αντιπολίτευση, κατά τη διαδικασία επιλογής των ατόμων. Μολαταύτα να θυμίσουμε στην παράταξη «Δημιουργούμε Μαζί», ότι η επικεφαλής της ενημερώνονταν κάθε φορά που πραγματοποιούνταν προσλήψεις με συμβάσεις 2 μηνών και μάλιστα τις συνολικά δύο φορές που είχαμε αυτή τη διαδικασία, προσελήφθησαν κάποια άτομα που υπεδείχθησαν από την ίδια.
  5. Σχετικά με τις άστοχες προβλέψεις που γίνονται για την επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη, θα συνιστούσαμε λίγη υπομονή. Άλλωστε η συγκεκριμένη διαδικασία είναι αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Συμπαραστάτης του Δημότη ψηφίζεται και δεν επιλέγεται. Το άστοχο δε της πρόβλεψης θα αποδειχθεί κατά την διαδικασία, με την πρόταση που θα κατατεθεί από πλευράς της πλειοψηφίας.

Εν πάση περιπτώσει, επειδή δεν μπορεί να εντοπιστεί αν υπάρχει κάποιου είδους καταγγελία στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου ή αν υπάρχει συγκεκριμένη μομφή για κακή διαχείριση από πλευράς δημοτικής αρχής, αναρωτιόμαστε προς τι η έκδοσή του; Την στιγμή μάλιστα που οι εξελίξεις για την περιοχή μας είναι πολύ σοβαρές.

Αναφορικά με τον τίτλο του δελτίου τύπου περί «καραβιού της Ενωμένης Εορδαίας που βυθίζεται  αύτανδρο», θέλουμε να σημειώσουμε ότι είναι δικαίωμα του καθένα να έχει ευσεβείς πόθους. Η δημοτική ενωτική παράταξη «Ενωμένη Εορδαία», από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 που ανέλαβε την ευθύνη διοίκησης του Δήμου, κάνει πράξη αυτό για το οποίο έχει δεσμευτεί στους πολίτες του Δήμου μας : Ενώνει όλες εκείνες τις δυνάμεις οι οποίες θέλουν την αναπτυξιακή άνοδο της Εορδαίας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της. Σε αυτό το ταξίδι η δημοτική αρχή δεν κάνει διαχωρισμούς και θέλει συνοδοιπόρους της όποιους θέλουν να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Καλούμε λοιπόν την δημοτική παράταξη «Δημιουργούμε Μαζί» να συμβάλλει και αυτή από πλευράς της, με κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων, με εποικοδομητική αλλά και αυστηρή κριτική.

Ζητούμε δηλαδή να αναλάβει την θεσμική ευθύνη που της αναλογεί ως υπεύθυνη μείζον αντιπολίτευση.

Ο Δήμος Εορδαίας δεν έχει την πολυτέλεια να αναλίσκεται σε συζητήσεις μικροπολιτικού χαρακτήρα. Τα προτάγματα και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας. Όποιος δεν αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών και την αναγκαιότητα να υπάρξει σοβαρότητα στην αντιμετώπιση τους, απλώς θα προσπεραστεί για άλλη μία φορά από τις ίδιες τις εξελίξεις.

Accessibility
Κλείσιμο